Rødøyløva

Rødøyløva er en 443 m høy sfinx som ligger å vokter sitt rike langs skipsleia i Rødøybassenget. Den har form som en liggende løve og er et kjent landemerke på Helgeland. Turen opp starter ved Klokkargården på Rødøya, og et besøk på Klokkargården til Malin er i seg selv verdt et besøk =)
.

Mytene og sagnet om hvordan fjellene i Nordland kom til er en spennende fortelling og Rødøyløva har sin plass i sagnet. Den lå på vakt med hevet hode og lyttet i undring da Lekamøya og de syv søstre prøvde å rømme fra Hestmannen. Hestmannen skulle ha Lekamøya og skjøt til slutt en pil etter henne da han innså at han ikke fikk tak i henne. Sømnakongen kastet hatten sin foran pilen og således ble hullet i Torghatten dannet.

Vårnatten i Nordland er kort og sola rant over kystranden og dannet fjell av trollene der de sto. Lekamøya på Leka, Torghatten ved Brønnøysund, De Syv Søstre på Alsten i Alstahaug, Hestmannen i Lurøy - rett på Polarsirkelen, Rødøyløva ved Rødøy, Landego ved Bodø, Suliskongen ved riksgrensen til Sverige - og Vågakallen, høyt i sin stol over Vestfjorden.

Imopnerende fjellside. Rødøyløva har et kraftig overheng og flere base hoppere har hoppet ut fra veggen. Det kribler godt i magen når en står å kikker 400 m rett ned
.

Tjongsfjorden. Helgelandsbukken skimtes i det fjerne.
.

Bolga med sine mange øyer og vær.
.

Utsikten fra toppen av løva er noe av det mest spektakulære jeg har sett på lang tid. Det er det ikke mange fjell som sperrer utsikten sør/vest over. Her får en et enormt rundskue og en smakebit over noen av de mange tusen øyene Helgelandskysten har å by på. =)

Kommentarer

HARISH.B.J sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

Populære innlegg