Blokktinden

Blokktinden ligger plassert mellom Tjongsfjorden og Værangfjorden i Rødøy kommune og er et av de mest spektakulære fjell på Helgelandskysten. Fjellet stiger rett opp fra havet og er 1032 meter høyt. Fjellet har en primærfaktor på 674 meter og sekundærfaktor på 10, 3 km, målt i forhold til Hellarviktind som blir nærmeste høyere fjell.
.

Blokkinden speiler seg idylisk i Tjongsfjorden men ifølge en undersøkelse gjort av Norsk Geologisk Undersøkelse (NGU) forårsaket fjellet en gang i tiden en stor flodbølge som skyllet opp langs strendene i området. Hver vår går det ras i fjellet og buldringen høres godt på andre siden av fjorden.
.

Ruten opp til toppen. Turen starter ved Blokkvatnet på Væransiden av fjellet. Ved innerenden av vatnet skrår en østover og oppover i et gammelt inntørket elveleie. Etterhvert kommer en inn til noen små tjønn ved 500 moh i Blokk Østerdalen. Herfra går turen rett opp til en kan se ned i fjorden på andre siden. Herfra er det bare å følge vardene som noen har satt hele veien opp mot toppen.
.


Utsikten fra Blokkvatnet og opp mot toppen som ruver 1 km opp. Tåka måtte jo selvsagt tildekke toppen i det jeg var klar til å forsere motbakken :P
.



Oppe i Blokk Østerdalen. Turen videre opp til toppen, går i en forfriskende motbakke =)
.



Deler av Blokk Østerdalen, Lille Blokktinden ligger også skjult i tåka.
.


Herlig å komme opp til vardene på toppen av Blokktinden og puste inn frisk fjelluft med det lave oksygen innholdet som finnes over tusen meter =)
.



Over skyene er himmelen alltid blå sier ordtaket og her er det ingen unntak. Tåka lå å sperret for utsikten over de lavere liggende områdene. Irriterende men sånn er det av og til.
.


Utsikten ned mot Rommeldalen og Tjongsfjorden.
.

Kommentarer

Nunne sa…
Det her ska få vær deinn mest intresange bloggen e har stokke innom , på lange tider...
Såååå utrulig mange flotte bilda du har her.
Må sjå meir, men e mått berre lægg igjen spor ætte meg..
Tove gjekk over fjellet tell beiar på onsdagen, gjønna Skavldalen.... derfor e satt å leita ætte om e fann bilda fra GLOMDALEN.... Ho angra vesst på at ho ikkje gjekk der istedet...
Men det bi vel fleire tura ett anna år..
God helg. Nunne.

Populære innlegg