Spannstinden Gildeskål

Gildeskål er fra naturens side velsignet med et imponerende utvalg av meget store steiner som ligger strødd rundt omkring over hele kommunen. Spannstinden er en av dem og toppen ligger 752 meter over havet. Nærmeste høye fjell er Digra. Primærfaktor er 72 m.

 

Spannstinden sett fra Mevika.


Turen opp til Skromdalen og Spannstinden starter ved Skromdalen Kraftstasjon i Gildeskål. Turen starter med en småfresk stigning opp Skromdalslia og deretter videre opp langs ryggen til Spannstinden opp til toppen.


Stien opp til Skromdalen går gjennom en mørk og litt skummel granskog :P


Breathtaking view =)

Et kaldt drag i lufta på den ellers så fine dagen, gjorde at det var lite dis i luften. Utsikten var mildt sagt imponerende, tilogmed Lofotveggen viste seg i all sin prakt. Bildet viser utsikten mot Mevika og østsiden av Skjeggen samt tinderekka som omslutter Reipå.  Bolga, Rødøya og Træna skimtes langt ut i havet.


Skromdalen og  nedre og midtre Skromdalsvatnan.

Elver og innsjøer utvikler ofte is på vinteren. Dette er et trekk fra naturens side for å beskytte Ørreten mot Lars Monsen. På sommeren trekker isen seg tilbake sånn at Ørreten får en sjans til å trekke frisk luft, beite ferske innsekter og lage fine vannringer i vannskorpen =)


Høgnakken og Høgstjerna. En kan såvidt skimte festene til den to kilometer lange antennen til Forsvarets VLF stasjon som strekker seg mellom fjellene. Antennen ble bygd av Nato under den kalde krigen på 60 tallet. Stedet ble valgt fordi fjelltoppene egnet seg som antennefester og fordi det lå åpent og
øde ut mot havet.

Kommentarer

Populære innlegg