Tverrfjellet i kveldssol =)

Tverrfjellet i Gildeskål ligger klemt mellom en klynge av høytopper i området mellom Storvika og Oterstrand. Toppen drar seg 887 meter over havet. Turen starter ved den gamle fjellovergangen over Storvikskardet. 


Tverrfjellet sett fra Storvikvatnet kl tyve på kvelden.


Sporloggen fra Storvikvatnet til Tverrfjell.


En stor stein har rast ned fra fjellsia til Høgnakken og landet midt på veien. Godt den ikke traff Landcruiseren for da hadde den jo steinen blitt ødelagt  :P



På vei opp ryggen med ustø kurs mot toppen. Her var terrenget litt mer ulendt en opprinnelig antatt. Eggen hadde ikke mere en knappe 60 cm bredde å by på og fallhøyden på begge sider av eggen var ganske stor.

Fordelen hvis man faller er jo selvsagt at man kommer ganske fort ned, men som det står i fjellvettregel no. 8: Det er forbundet stor skam med å snu ........... :P


Endelig oppe på toppen av Tverrfjell. Høgnakken og Høgstjerna bader i en fantastisk fin kveldssol. Fin anledning til å speide etter en farbar rute opp til toppen av den mektige Høgnakken på 1045 moh.



Utsikten sørover til Dalstrøka innafor. Galtskardtinden og Bjellåtinden byr seg frem som fremtidige turmål. Laksådalsvatnet skimtes såvidt i bildet.

Kommentarer

Populære innlegg