Høyde 858

Det første snøfallet kom tidlig i år og snøen har lagt seg som et hvitt teppe over Glomfjellet. Jeg forlater lavlandet til fordel for Glomfjellet og H-858 for å få en smakebit av årets første snøfall. Et bonus element med turen er at jeg får anledning til å myse litt på bresprekkene på isen, som et ledd i planleggingen av neste års breturer :))

H-858 er i fjellsammenheng ikke spesielt imponerende, med unntak av utsikten. Der kliner den til med en fantastisk utsikt over store deler av Svartisen's nordre flanke. Svartisen klassifiseres som en kåpebre, den dekker et stort fjellområde og sender brearmer i alle retninger. Fra høyden kan en studere fire store brearmer som renner ned fra breen og ned i Storglomvatnet. Ikke alle fjell kan vise til det.

Brearmene ligger på rekke og rad ned mot vannet :-) Bjutifull, ikke annet å si om den saken :)


Kartutsnitt over Høyde 858 og over halvøya som strekker seg ut i StoreGlomvatn. H-858 er lett tilgjengelig fra parkeringsplassen ved Holmvassdammen. Knappe fire km å gå fra parkeringsplassen til toppen. Ja og så er det jo fire km å gå tilbake da ....:)


200 graders Panoramabilde fra toppen. Holmvassdammen i vest, Terskald i Øst. Storglomvatnet ligger blikkstille og speiler utsikten i vannflaten, kun forstyrret av to jagefly som utfører akrobatiske øvelser i luftrommet.


Den største brarmen renner ned som en sakte elv og ender ut i Storglomvatnet. På den varme årstiden kan en se og høre kalvinger fra isen på andre siden av vannet. Mektig skue er det :)


 En del sprekker i isen er det jo. Best å ikke havne i sprekkene, isen kan jo smelte....


Terskald, inngangen til Vesterdalen/Glomdalen som deler Svartisen i to deler.

Synet av Terskald vekker gode minner fra den gang jeg og noen gode venner, gikk fra Terskald ned Vesterdalen og til Mo i Rana for å hente en bil. Synet får tankene til å spinne om en ny tur gjennom den fantastiske flotte dalen i hjertet av Svartisen :-)




Kommentarer

Populære innlegg