Ronsfjellet Rando-style :)

Ronsfjellet i Bjærangen har lenge vært en hemmelig pudderperle blant skientusiaster, men hemmeligfjell er ikke så hemmelig lengre. Det har gått gjetord i Kongeriket om de fine forholdene og den fine vårsnøen fjellet ofte byr på. Med sine nord-vestlig vendte fjellsider kan en ofte være heldig å finne snø som er relativt upåvirket av vind og sol. Det gjør jo egentlig ikke noe at sånne perler blir kjent, mange flere får jo muligheten til å nyte gledene av å sette spor i fin puddersnø. Steinrøys har vi jo nok av her på Nordkalotten og jeg har jo et tross alt et par hemmelige perler som jeg holder helt for meg selv ;)

For oss som liker å nyte solfylte dager med ski på beina så er en tur til Ronsfjellet en perfekt måte å nyte dagen på. Livet er absolutt best ute i det fri og spesielt godt er det når en kan høste av godene høytrykket byr på. Medbrakt lønsj i ranselen er jo en selvfølge :)


Fjellene i Kjelddalen er et vilt og vakkert stykke natur.
Turmål Ronsfjellet i til høyre på bildet, har en høyde på 990 moh og en primærfaktor på 150 meter. Den alpine Kjelddalstinden ligger rett frem i bildet.


Kartutsnitt over Ronsfjellet. Turen opp starter enklest i Kildal og inn Kjelddalen og etterhvert opp Rabblia. Toppen nås via den nord-østlige flanken. 


Solen påvirker snøen kraftig i fjellsidene på Klemettinden og Brattdalsryggen. Snøen løsner lett i de bratte fjellsidene.


Turkompis Bent i godt driv opp bakkene med telemarksski på beina og populærmusikk på øret :) 


Sjølfi på toppen hører alltid med. Smilet sitter løst når forholdene er så fine som de er nå, med sol fra skyfri himmel og en heftig nedkjøring i vente :)


Bjærangsdalen, Helgelandsbukken og Svartisen viser seg fra sin beste side :)


Utsikten vestover er slettes ikke ille den heller. Træna skues langt uti havet :) 


Utsikt er beundret, lønsj fortært, ski felles av og spennes på. Endelig får vi sjans å sette utfor den 35-40 graders bratte fjellsiden ned fra Ronsfjellet. Gledeshylene over nedkjøringen og opplevelsen kan sikkert høres i fjellene enda :) 

Når vi kommer til bilen analyseres turen og konkluderer med at Ronsfjellet leverer. Vi er enige i at det er ganske fantastisk å oppleve 6 forskjellige snøtyper på fjellet: Pudder, Skare, Gjennomslagsføre, glassert is, våt slusji og tilslutt gress.  




Kommentarer

Nok en flott turrapport! Har bare sett denne perlen av en fjellside fra lufta når jeg har fløyet helikopter over der på diverse oppdrag..:-)
Takk for hyggelig tilbakemelding :) Ikke vanskelig å finne nydelige naturperler i Nordland :)
Anonym sa…
Det som ER vanskelig, er å la vær å titt innom bloggen din...... Takk for flotte bilder!
Meg ;)

Populære innlegg